5 Motive sa iti faci cont pe TikTok

Anul 2021 este anul in care toata lumea vorbeste despre cea mai noua platforma de social media – TikTok. Aceasta platforma de continut video a devenit prima aplicatie, care nu e detinuta de Facebook, ce a atins 3 miliarde de instalari.

Unii il iubesc, altii il urasc, insa un lucru este cert – TikTok este o prezenta importanta printre platformele de social media. Daca inca nu ti-ai facut cont de TikTok, si te intrebi daca merita sa iti faci unul, iata mai jos 5 motive pentru care ar trebui sa iti instalezi aceasta aplicatie.

Ce este TikTok?

TikTok este o aplicatia pe care poti incarca si vizualiza filmulete scurte. Aplicatia a fost lansata in anul 2016 in China iar in anul 2017 a fost lansata si in alte tari. A devenit populara destul de repede, mai ales in randul tinerilor. Conform studiilor, majortiatea utilizatorilor TikTok au pana in 29 de ani.

Merita sa iti faci TikTok?

1. Este una dintre cele mai captivante aplicatii de social media

In medie, userii de TikTok petrec 45 de minute pe aplicatie pe zi. Pe Instagram, userii petrec 28 de minute pe zi iar pe Facebook 38 de minute pe zi. Acest fapt nu poate insemna decat un singur lucru – tipul de continut publicat pe TikTok este mult mai captivant decat cel publicat pe alte retele de socializare.

TikTok-ul are la baza continutul de tip video, lung de cateva secunde sau minute. Aceste video-uri sunt redate intr-un feed, unul dupa celalalt. Daca nu iti place un video, dai scroll si poti viziona alt video.

2. TikTok-ul iti invata preferintele

La fel ca majoritatea platformelor de social media din ziua de astazi, si TikTok-ul iti arata video-uri in functie de preferintele tale. Imediat dupa ce vei instala aplicatia, vei observa ca iti vor veni in feed tot felul de lucruri care nu te intereseaza. Daca dai scroll, aplicatia va invata ca nu iti place tipul acela de continut.

Daca dai like, comment sau share la un video, TikTok-ul iti va arata din ce in ce mai multe videouri din acea categorie. Spre exemplu, daca eu interactionez cu video-uri cu animale, imi vor aparea tot mai multe filmulete cu animale in feed.

Dupa ce instalezi aplicatia pentru prima oara, acorda-i cateva zile sa iti invete preferintele.

3. Acum ai cea mai mare sansa sa iti cresti contul

Daca vrei sa iti cresti contul de TikTok, acum este cel mai bun moment. In momentul de fata, TikTok-ul are peste 5 milioane de utilizatori in Romania si este in crestere. Platforma este la inceput, ceea ce inseamna ca daca vrei sa cresti pe TikTok, acum este sansa ta!

La fel ca si cu toate celelalte platforme de social media (Facebook, Instagram), in timp si algoritmul TikTok-ului se va schimba. De cele mai multe ori, aceste schimbari sunt in detrimentul creatorilor de continut, asa ca nu mai astepta si fa-ti cont de TikTok!

4. TikTok-ul este modalitatea perfecta de a te relaxa

Daca ai putin timp liber si vrei sa te relaxezi si sa te distrezi in acelasi timp, te poti uita la video-uri pe TikTok. De la tot felul de farse, la animale dragute si povesti de viata, pe TikTok vei gasi cu siguranta ceva care sa iti placa.

5. Pe TikTok poti impartasi cu lumea intreaga filmuletele tale

Fie ca esti pasionat de tehnologie, gatit sau dezvoltare personala, TikTok este platforma perfecta pe care iti poti face auzita vocea. Poti incarca filmulete despre subiectele care te pasioneaza si, daca aceste filmulete sunt apreciate, ele vor ajunge la sute de mii sau chiar milioane de oameni.

TikTok este una dintre singurele aplicatii de social media pe care inca mai este posibil sa cresti organic relativ usor. Ca si creator de continut, aceasta aplicatie inca iti ofera posibilitatea sa atingi o audienta mare.

Ce spui, te-am convins sa iti faci cont pe TikTok? Aici e contul meu -> @aura.calatoreste

Aurelia Teslaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.